Positivt

Vi firade lördagen så som lördagar i februari ska firas; med vänner, hembakad pizza och melodifestival.

Och när jag la pizzadegen på jäsning kom jag ihåg en februarilördag för ungefär ett år sedan. Också vänner, också hembakad pizza och också melodifestival.

Men med en jag som hela eftermiddagen hade gått och väntat på dåliga nyheter. När som helst skulle det antagligen visa sig att jag inte var gravid nu heller. Till sist bestämde jag mig för att ta ett test, bara för att det kändes lättare att välja exakt när jag fick de dåliga nyheterna. Pizzadegen jäste, Ingrid tittade på barnprogram, Fredrik var inte hemma.

Och testet var positivt.

Och sedan kom gästerna. Och först efter det kom Fredrik. Så det var vänner, hembakad pizza och melodifestival. Och en jag som hade fått de bästa av nyheter och som satt och tänkte på den största av hemligheter.

Så fort vännerna gick hem berättade jag för Fredrik. Och tog ett test till. Eller kanske två. Tog en av graviditetsböckerna ur bokhyllan och läste i den tills jag somnade. Började inte vänta, för vänta hade jag redan gjort. Men jag började vänta 2.0.

Tänk att den lilla människa jag då bara anade redan är så stor. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; det kan ibland hända så mycket på ett år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s