Hamstrar

Jag är en människa som älskar att fynda. Ärligt talat kan jag ibland tycka att det känns lite pinsamt att jag kan bli så väldigt lycklig bara för att jag får köpa leverlåda till ett riktigt bra pris. Jag vill inte ens tänka på hur hungrig jag kommer att vara på specialerbjudanden när jag är pensionär om det redan nu ser ut såhär.

En konsekvens av mitt intresse för fynd är att jag hamstrar när något är billigt. Jag har köpt Ingrids vinterkläder till nästa år på rea, Arvids också för den delen. Den vårjacka jag köpte åt henne på rea i somras har jag just packat ner bland de kläder som snart ska transporteras till vårt tillfälliga boende.

Sådan är jag.

Men jag är också en sådan som bor tillsammans med tre andra människor i en trea på 69 kvadratmeter. Och då fungerar inte det här hamstrandet speciellt bra. Fröna trycks liksom ut ur kinderna snart. Hur väl hamstern än vill.

Eftersom vi inte ens har tillgång till vårt källarförråd för tillfället är det nästan löjligt. Ni skulle se vårt hem just nu. Vi har stora flyttlådor i paff som prydnadsföremål längs väggarna. Och det här tillfället är ju åtta månader långt. Om allt går som det ska.

 

One thought on “Hamstrar

  1. Jag har också varit sån att jag köpt nästa års vinterkläder åt barnen på rea. Småningom lärde jag mig att det inte var så fiffigt i alla fall. Ibland missade jag på storleken, för barnet växte inte så mycket som jag trott eller mer än jag trott, ibland glömde jag följande höst att jag hade kläder i lager (!) och köpte i onödan. Nuförtiden går det inte alls, eftersom modet för stora barn ändrar ganska fort och det de köpt i mars inte alls duger i oktober. Så det är lika bra att köpa bara då det är helt urvuxet och nöden är stor.

    Men att ni ska flytta ut i åtta månader? Det låter tufft och jobbigt. Och 30 m2?? Vem står för kostnaderna? Ni själva?

    Vi bodde en gång tillfälligt på 47 m2, fem personer. Vi hade sängarna i samma rum, 5 tallrikar, 1 stekpanna och 1 kastrull. Alla barnen skulle ha kurakläder. Det fanns ingen dusch i lägenheten utan en gemensam för tre familjer, 15 personer. Men det var inte 8 månader, utan ca 3 månader. Det gick, det med.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s