Man född 1990

Jag läser att en man född 1990 har erkänt gårdagens kidnappning i Kotka. Och eftersom vi nu vet att faran är över och flickan mår bra är min första tanke; hur kan ett barn utföra en sådan handling? I min bok är nämligen alla människor födda på 90-talet och senare  alldeles för unga för kriminalitet och brott.

Och sedan inser jag några sekunder senare att en människa född 1990 faktiskt har varit fullvuxen i lagens ögon i fyra år redan. Det kommer inte att bli ungdomsanstalt eller mildrande omständigheter eftersom förövaren knappt är torr bakom öronen. För han är ju torr. Har varit det redan länge.

Det är jag som håller på att bli gammal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s