Man född 1990

Jag läser att en man född 1990 har erkänt gårdagens kidnappning i Kotka. Och eftersom vi nu vet att faran är över och flickan mår bra är min första tanke; hur kan ett barn utföra en sådan handling? I min bok är nämligen alla människor födda på 90-talet och senare  alldeles för unga för kriminalitet och brott.

Och sedan inser jag några sekunder senare att en människa född 1990 faktiskt har varit fullvuxen i lagens ögon i fyra år redan. Det kommer inte att bli ungdomsanstalt eller mildrande omständigheter eftersom förövaren knappt är torr bakom öronen. För han är ju torr. Har varit det redan länge.

Det är jag som håller på att bli gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s