Lucka 17: Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

En perfekt dag… Ja, inte för att låta sliskig – men just den här dagen har egentligen varit ganska perfekt. Trots att den nog ligger långt från en helledig sommardag med solsken och osunda mängder glass.

Jag vaknade pigg och det är alltid en seger. På något plan har jag inte riktigt vant mig vid det ännu efter att under så lång tid vara konstant trött. Jag såg dagens avsnitt av Sunes jul med Ingrid och sedan gick jag till jobbet (ja, fast det är lördag) för veckans längsta och tyngsta och roligaste arbetsdag. Sedan handlade jag nästan tre kilo godis, fem liter glögg och pepparkakor i plural. Och hyrde en film.

Och sedan invaderades vårt hem av typ femton unga människor som var för sig och tillsammans är fantastiskt fina. Vi myste och pyste och hade julkänsla och såg julfilm. Och Ingrid gick till bädds och somnade helt smärtfritt. Otroligt.

Och några av de femton fina finns fortfarande kvar här i våra soffor och runt stora matbordet och jag känner att den här dagen faktiskt är ganska perfekt. Jag påminns om hur guldvärda tonåringar det finns, både på jobbet och i församlingen. Och när jag hör dem skratta nu blir jag lite varm om hjärtat och tänker att jag är glad och tacksam över ett hem där de får vara. Och där de får skratta.

2 reaktioner på ”Lucka 17: Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

  1. Ingrid stormtrivs förstår jag! Sådär växte jag upp, vi hade alltid ungdomar och andra spännande människor i huset. Det var, som jag minns det, aldrig tråkigt på något sätt. Jag saknar det lite. Alla tonåringar borde ha ett sånt myspystillhåll i sina liv.

    • Ja, hon stormtrivs. Flera av de här tonåringarna har hon känt största delen av sitt liv och man märker att hon tycker om dem. Och det är ömsesidigt. Och härligt att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s