Amanda 19 år

Jag vill ge er Amanda 19 år. För att jag älskar henne.

Titta på henne. Hon färgar inte håret. I alla fall inte tillräckligt ofta. Hon plattar inte sitt jobbiga självlockiga hår. Hon sminkar sig inte. Hon har en väldigt osmickrande vit topp.

Och hon bryr sig inte. Hon känner sig vacker ändå. Tänk det.

Hon ska träffa mannen i sitt liv om ett halvt år, men det vet hon inte ännu. Och hon kommer att se ut på samma sätt då. Men väga ganska många kilo mera.  Han kommer att välja henne. Men det vet hon inte ännu.

Tänk att hon kunde. Tänk att hon ville. Tänk att hon vågade. Tänk att hon var så fri.

Jag älskar henne. Och jag älskar att hon blev vald. Att hon blev vald av världens bästa man när hon som 19-åring vägde lika mycket som när hon flera år senare åkte in för förlossning. Att hon blev vald av honom när hennes intresse för kläder var lika litet som hennes intresse för kärnfysik. Eller vilken fysik som helst. Eller smink.

Fortsättning följer.

På bilden är Amanda 19 år tillsammans med sin yngsta lillasyster. Så otroligt söt. Också då.

0 reaktioner på ”Amanda 19 år

  1. Det låter så bekant! Världens snyggaste man ville ha mig fast jag varken sminkade (använde bara mascara då och då) eller hade färgat hår en enda gång. Jag satsade inte heller på kläder för jag var en 19-årig fattig studerande. Det måste ha något med inre skönhet att göra. Och det är härligt att min man tycker att jag har blivit bara vackrare och snyggare hela tiden fast vi har varit gifta nästan 15 år.
    I bilden ser du jättesöt ut. Jag såg dig första gången i Pieksämäki året 2004. Jag visste ingenting om dig, men jag märkte genast dig för du utstrålade :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s