Marius

Idag är det två månader sedan världen blev en valp rikare. Idag är det två dagar vår familj blev en valp rikare.

Han är helt underbar. Han bodde liksom in sig i vår familj från första stund och söker kontakt med oss allihopa. Vi torkar kiss från golvet. Vi jublar och hejar när han kissar utomhus. Vi sover för lite och speciellt Hilde vägrar komma till ro om kvällarna, hon går liksom inte med på att gå och lägga sig när hon vet att han finns. Barnen har fått ännu en källa till syskonbråk, men vi har alla fått ännu en källa till glädje och kärlek och bus och lek och det väger tusen gånger tyngre. Under de här två dagarna har vi suttit oftare och längre samlade alla fem än vi gjort på länge, länge. Det gör oss väldigt gott. Det var lite det här vi drömde om.

Han heter Marius. Det var det namn han fick i sin första familj. Vi hade tänkt hitta på ett eget namn, för vi har redan en Marius i vårt liv. En härlig. Men sedan visade det sig att det i vår familj bor väldigt olika uppfattningar om vad som är ett bra namn. När Hildes förslag ”Man” inte längre kändes som det sämsta alternativet insåg vi att Marius trots allt är ett namn som vi allihopa tycker om eftersom vi förknippar det med en liten människa vi allihopa tycker om. Så han heter Marius. Han som fyller två månader idag. Och som redan på sina första två dagar hos oss har visat sig vara just den som vi drömde om.

Vårt första möte. Han är ju liten nu. Men han var minimal då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s