Ollenallergi

I höst ska jag börja på mitt nya jobb.

Om några veckor ska jag ta avsked av mitt nuvarande som jag inget mindre än älskar.

Snart snart snart flyttar vår hundvalp in.

Barnen lever och det finns inga tråkiga stunder någonsin. På gott och ont.

Det var mors dag igår. Jag är inte sval.

Det var hotelldejt med min Fredrik i helgen. Jag är verkligen inte sval.

Jag har klarat mitt livs första double unders och nu vill jag inte göra något annat.

Om alla punkter ovan kunde jag skriva hela inlägg. Kanske hela romaner. Och jag kommer att göra det.

Men det enda jag egentligen verkligen på allvar vill tala om just nu börjar på p och slutar på ollenallergi.

Vilken säsong det är. Oj oj. Tror det är min värsta sedan 2012 när Arvid bodde i min mage.

Bjuder på Ingrids morsdagshälsning från igår. Den gjorde mig nästan orimligt glad. Mitt i allergin.

En reaktion på ”Ollenallergi

  1. Om du har så besvärlig pollenallergi så fundera på hyposensibiliseringsbehandling. Det tar ju några år av antingen medicin dagligen eller injektioner med några veckors mellanrum, men resultaten är bra. För att man ska få hyposensibiliseringsbehandling krävs att man har konstaterade IgE-antikroppar mot björk och/eller timotej i vanligt allergiprov och att man har besvärande symtom trots full allergimedicinering (=antihistamin dagligen under hela pollensäsongen, kortisonnässpray regelbundet under pollensäsongen, och vid behov ögondroppar). Om man har astma ska man ha optimerat astmamedicineringen. Om du är intresserad så behandla fullt ut nu och ring hälsocentralen mot slutet av sommaren. Hyposensibilisering börjar ändå aldrig under pågående pollensäsong så det är aktuellt tidigast på hösten. Eftersom du hör till Korsholm och läkartider är otroligt svåra att få är det ändå viktigt att kontakta hvc i god tid ifall du är intresserad av hyposensibilisering. Här kan man läsa mer: https://osterbottensvalfard.fi/hyposensibilisering-kan-underlatta-besvaren-om-vararna-en-lang-behandlingsperiod-kan-ge-bestaende-hjalp-mot-allergi/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s