Hela livet

Februari och mars gick egentligen inte. Aldrig förr har jag haft en så intensiv period på jobbet som varat så länge. Till slut mindes jag inte längre hur det känns att komma hem från jobbet halv fem och vara klar med dagen. Jag jobbade ofta till tio på kvällarna, nästan lika ofta till elva. Vaknade kring sex för att hinna jobba lite till innan lektionerna började. Det gick egentligen inte.

Men här sitter jag ändå. Bevisligen gick det ändå fast det egentligen inte gick. En av superhjältarna som möjliggjorde var min mamma. När hon förstod hur vår tillvaro skulle se ut frågade hon om hon kan komma till oss varje tisdag, onsdag och torsdag i mars och laga mat. Det är stort. Att hon bor en timme bort per väg gör det ännu större. Orimligt, nästan.

Vi kunde ha sagt att det var ett jättegeneröst erbjudande, men att vi ju nog klarar det. Vi borde kanske ha sagt nej. Men vi sa ja tack. Vi vill jättegärna komma hem till färdig mat som någon annan har tänkt ut, handlat och kokat tre dagar i veckan under årets troligtvis allra mest intensiva månad. Bara stolthet kunde ha stoppat oss.

Och på riktigt – vad gott har stolthet någonsin gjort oss människor?

Så mamma kom. Tre dagar i veckan satt hon sig på bussen i Nykarleby och kom hit. Planerade, handlade, lagade mat och tog bussen tillbaka hem igen. Hängde med barnbarn, åt med oss. Allt för att hjälpa sin nästan 40-åriga dotter och hennes familj.

Förälder är du verkligen hela livet. Det visste jag nog. Men det insåg jag i kvadrat under årets troligtvis (förhoppningsvis) mest intensiva månad.

En favoritbild på mamma och mig.

3 reaktioner på ”Hela livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s