Lucka 17 – Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig

En perfekt dag är en dag när alla jag älskar finns och mår bra.

Också en sådan dag innehåller frustration, irritation, att någon klagar på maten, att någon klagar på att någon annan sitter för nära i bilen, att någon inte vill läggdags när jag både vill och behöver läggdags… Men på något sätt är det ändå en perfekt dag. Jag vet det mer och mer hela tiden. Jag tar en sådan dag mindre och mindre för given hela tiden.

Men utöver det? En perfekt ledig dag? Att få vakna av mig själv. Pigg. Helst först av alla. Att få äta långsam frukost med stor temugg. Att få springa eller träna på förmiddagen. Att få läsa mycket. Att få träffa vänner. Att få kvällsmysa med Fredrik. Att hinna vara, känna, tänka, leva.

En perfekt jobbdag? Att jag kommer iväg hemifrån i så god tid att det inte blir det minsta spännande ens om jag inte hittar parkeringsplats på någon av de första gatorna. Att få lyssna på ljudbok i bilen. Att få hålla en lektion som blir ungefär som jag hade hoppats eller ännu bättre. Att få skratta med studerande. Att få se när ett ljus går upp. Att få prata lite mer med någon av de fina unga som finns i mina klassrum. Att få en hyfsat god skollunch – jag är inte knusslig. Att få prata och skratta med värdefulla kolleger. Att få en riktigt bra idé när jag planerar kommande lektioner. Att få vara klar och pigg i tanken när jag läser studerandetexter. Att få känna att det är just precis här jag finns allra helst just precis nu. Men just det där sista händer faktiskt alla jobbdagar, också helt icke-perfekta sådana.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s