Lucka 13 – Berätta om din favoritsak i ditt hem

Min favoritsak i mitt hem är inte en sak. Jag är för ointresserad av städning och alldeles för ointresserad av inredning för att jag ska ha favorisaker i mitt hem. Visst tycker jag om vår soffa, våra tapeter i vardagsrummet och våra muminmuggar – men det är inte favoritsaker.

Min favoritsak i mitt hem är att människor vill vara här. Att vi har vänner som vi med glädje bjuder in också när vi inte har hunnit städa. Att barnens har kompisar här så gott som dagligen. Att vi imorgon ska få klä julgranen tillsammans med Ingrids kompisar. Det är min favoritsak. Att vårt hem inte finns till bara för oss själva.

Vi lånade ut vårt hem en sommar för några år sedan till en av våra första Helsingfors-konfirmander – en helt ljuvlig kvinna som jag skrev med senast idag. Hon sa efteråt att vårt hem doftar helig ande. Om det är sant så är nog det min favoritsak i vårt hem. Det är i sanning den finaste komplimang vårt hem kan få. Troligtvis den finaste komplimang något hem kan få.

Det här både är och inte är en bild på vårt hem. Ibland är vi glädjande nog så många här att någon måste bo i husvagn. Älskar det. Bara tokälskar det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s