En ful tid

Jag utser den här dagen till första sommarlovsdagen 2022 hemma hos oss. Trots att den egentligen inte var någons första sommarlovsdag. Några har haft sommarlov en vecka. Några får om en vecka. Någon först om tre. Ändå. Idag var den första sommarlovsdagen.

För idag var alla hemma och nästan alla nästan lediga. Några var alldeles för trötta och de flesta alldeles för sockerstinna. Dagen för ostrukturerad och därmed lite orolig. Bråk och konflikter avlöste ständigt varandra, om de inte gick i omlott. Två barn härjade för att de inte fick ta glass efter åtta på kvällen trots att de ätit glass OCH godis tidigare idag.

Den stämningen. Hos oss är det den första sommarlovsdagen. När den än kommer.

Jag vet inte hur det är hemma hos dig. Kanske alla anpassar sig över en natt till sommarlovsliv och levererar idyll och harmoni dygnet runt. Men hos oss tar det en tid. En kort tid – tack och lov – men en ganska ful tid. Och om du råkar ha det lite som vi så vill jag bara meddela att du inte är ensam.

Sommaren är aldrig lika med den första sommarlovsdagen. Som det känns idag så känns det bara idag och redan imorgon känns det annorlunda och bättre. Jag vet det. Så väl. Och vid den vetskapen klamrar jag mig fast dag.

Imorgon blir en bättre dag. Andra sommarlovsdagen. Knappast vacker. Men lite mindre ful. Ibland får vi nöja oss med det.

Jag försökte liva upp dagen med statement-örhängen. Dagen brydde sig inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s