Så bra som möjligt

Jag tror på en stark offentlig sektor. Jag tror att alla vinner på att så många som möjligt har det så bra som möjligt. Alla ska ha tillgång till småbarnspedagogik, skola, hälso- och sjukvård. Om det finns bara för de rikaste förlorar vi alla.

Men för att vi ska kunna ha en stark offentlig sektor måste vi vara beredda att betala för den. Och vi måste framförallt ha bra folk som är beredda att jobba för den.

Vi måste se till att de som jobbar inom vården har en tillräcklig lön och tillräckligt goda arbetsvillkor. Detsamma gäller naturligtvis också de som jobbar inom småbarnspedagogik och skola. Vår offentliga sektor måste kunna erbjuda attraktiva arbetsplatser. Annars förlorar den sin styrka. Om offentliga sektorn blir en sektor som ingen vill välja utan vissa tvingas välja… Då är vi illa ute.

Kanske inte just du, nej. Inte direkt. Inte du som har råd att betala rejäla avgifter för dina barns skolgång och din egen hälsovård. Men ändå också du. Faktiskt. För om dina grannar inte har råd med grundläggande mänskliga rättigheter och ett värdigt liv så kommer också du att drabbas av deras otrygghet.

Alla vinner på att så många som möjligt har det så bra som möjligt.

En reaktion på ”Så bra som möjligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s