Tidernas mest spretiga

Idag bjuder jag på tidernas mest spretiga blogginlägg. För att skapa någon slags struktur – eller sken av struktur – skriver jag i punktform.

1. Alfons Åberg fyller 50 i år. Helt fantastiskt. En av mina härliga kollegor konstaterade att Alfons har blivit fabo. Jag har tänkt på det här många gånger idag och blivit glad varje gång. Borde antagligen använda ordet fabo oftare.

2. Jag misstänker att jag lider av någon slags tennisarmbåge. Om det nu finns olika slags. Det har kommit krypande sedan mitten av november och blir egentligen bara värre. Tips tas emot med stor tacksamhet. Jag vill ju verkligen inte inte träna crossfit men märker att det inte på något sätt hjälper just nu. Troligtvis tvärtom, även om armbågen aldrig känns lika bra som i stunden när jag tränar. Lovar att inte skjuta budbäraren om du säger att jag verkligen borde vila. Och ja, jag har bokat en läkartid.

3. Hilde ropade just från sin säng att hon känner sig lite blyg. Det är ju lätt hänt så här efter läggdags. Men SOMNA DÅ så går nog blygheten över, vill jag ropa.

4. Arvid vaknade klockan sex idag för att se gårdagens match mellan Liverpool och Inter. Det är commitment. Ett commitment som resulterade i uruselt kvällshumör som enligt honom själv verkligen inte alls berodde på trötthet utan på att allt och alla var emot honom.

5. Jag är inte finlandssvensk läsambassadör speciellt länge till. Det börjar gå upp för mig på allvar nu. Att det här kapitlet i mitt liv småningom tar slut. Det har varit ett fint kapitel. Inte det kapitel jag hade sett framför mig, men ett fint kapitel.

6. Jag läser just nu Kerstin Ekmans Löpa varg och jag tycker inte riktigt om den. Och jag är helt säker på att det säger mer om mig och mitt sinnesläge just nu än om boken.

7. Jag har spicat upp my life med en fransförlängning så här i mitten av februari. Det kan ni få en bild på. Jag tror jag trivs.

3 reaktioner på ”Tidernas mest spretiga

  1. Lyssnade på Löpa Varg med Lennart Jähkel förra veckan. Det var en av de bästa ljudböckerna på månader. Så lågmäld. Jähkels röst. Tänk så olika man kan uppleva en bok. Efter 560 lyssnade böcker på Storytel börjar jag ha svårt att hitta nån bra som fastnar. Jag gillar inte trillers, snyftiga kärleksromaner eller djupa filosofiska diskussioner. Så det väljer ju bort mycket… tyvärr har mitt läsande helt lämnat bort med ljudbokens intåg. Lyssnar i bilen, när jag kokar mat, städar, somnar… som en drog.

  2. Om det är tennisarmbåge du har, är det viktigt att vila, eftersom det är en inflammation, men även att hålla det i rörelse. Så om du kan träna utan smärta och utan ansträngning och framför allt utan ytterläge och inte blir sämre efteråt, skulle jag säga att det är något i vardagen du istället ska hålla koll på att gör det värre!

    Jag älskar nr 3. Vilken fantastisk reflektion för att kunna hålla sig vaken! 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s