Det bästa jag läste i januari 2022

Januari var på många sätt en ganska tung månad, men den levererade verkligen som läsmånad. Här kommer det bästa jag läste i januari 2022:

Home body: hemma i mig av Rupi Kaur. Jag tycker jättemycket om lyrik som inte känns för svår och underlig. Om den dessutom är så här angelägen och välskriven är den helt super.

Djävulsdansen: bli fri från medberoende av Ann Söderlund och Sanna Lundell. En viktig bok för alla, tänker jag. Men speciellt viktig för oss som jobbar med andras barn.

Ur förtärande eld av Paula Hawkins. Ibland finns det inget bättre än en bladvändare med ett mord. Jag har tyckt om allt som Hawkins skrivit.

Kvinnor som vi av Dolly Alderton. Den här tyckte jag också om! Alderton skriver så roligt och vasst om vår på många sätt så ängsliga tid. Klovkrena samtidsskildringar med relationsfokus kommer nog alltid att ha en egen plats i mitt hjärta.

Fråga mig igen av Mary Beth Keane. Bland alla goda böcker jag läste i januari var den här kanske den allra bästa. Jag är en sucker för berättelser där läsaren får följa med karaktärerna under lång tid och det här var en sådan berättelse. Ljuvlig!

Vi var lögnare av E. Lockhart. Också den här fångade mig direkt och höll mig i sitt grepp hela vägen. Så välskriven att jag nästan gick sönder. Spännande, vacker, sorglig och smart. What’s not to like?

Tidsfördriv av Matilda Gunnarsson Rathsman. En riktigt intressant ungdomsbok. Jag var lite skeptisk de första femtio sidorna, men sedan hände något och jag var som på nålar på slutet. Men omslaget känns både märkligt och missvisande, måste jag säga.

100 år med Lenni och Margot av Marianne Cronin. Ännu en riktigt fin berättelse. Hur kunde så många böcker bli så rätt den här månaden? Sorgligt och vackert och roligt och hoppfullt.

Ärren bär jag med stolthet av Emma Schols och Frida Funemyr. En stark men stundvis riktigt obehaglig berättelse som är en helt verklighetsbaserad sådan. Egentligen klarar jag av fysisk smärta för dåligt för att klara av den här boken och alla vidriga skildringar, men på något sätt gick det ändå. Och berörande var den här boken verkligen.

Som sagt: en osannolikt bra läsmånad. Det finns nog några böcker till som en mer normalstark månad absolut hade varit nämnda här, men nu var fältet helt enkelt sanslöst bra. Här finns många böcker som jag tror att många skulle tycka om. Läs och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s