Så gott som helt säker

Tidigare idag. Helt apropå ingenting:

– Mamma, hur var det på din crossfit idag?

Jag älskar älskar älskar att hon frågar.

– Vad gjorde du där idag? Hade du någon lärare? Vad heter den?

Det finns tusen saker jag kunde vara stolt över hos henne. Kanske tusen jag också är stolt över, faktiskt. Men jag tror att hennes förmåga att ställa intresserade frågor till människor i hennes omgivning är en av de egenskaper jag är allra stoltast över.

Som när hon ibland frågar vad jag har gjort på jobbet. Som när hon ibland frågar Fredrik hur det var i kyrkan. Som när hon undrar hur storasyskonen haft det i skolan eller på träningen. Som när hon vid årets julmiddag frågar sitt bordssällskap, sin 23-åriga kusin:

– Vad önskar du dig i julklapp då?

Nästan alltid tror jag att hon kommer att klara sig bra. I vissa stunder är jag så gott som helt säker.

En reaktion på ”Så gott som helt säker

  1. Det gnistrar till av värme och glädje i mamma-hjärtat när barnen bryr sig om en. Ibland blir det tydligare än annars, som igår när yngsta dottern märkte att jag var ledsen, och genast ritade en teckning med ett rött hjärta på❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s