Plats 1-246

Egentligen skulle jag ha varit på bröllop i Helsingfors idag. Men på grund av corona blev det inte så. En av mina gamla studerande skulle ha haft sin bröllopsfest och jag skulle ha fått vara med. Dessutom med ett hedersuppdrag. Vad är finare än det?

Fick ändå bästa tänkbara plåster på såren när en annan gammal studerande meddelade att hon är i Vasa och frågade om vi kunde ses. Om vi kunde.

Det bästa med att vara lärare är eleverna. De är liksom på plats 1-246. Sedan kommer andra fördelar med lärarjobbet. Som gymnasielärare får man vara med på ett hörn på en riktigt häftig resa. De flesta är på någon nivå barn när man träffar dem och de flesta är på någon nivå vuxna när de går ut gymnasiet. Att få finnas med lite grann på den resan är stort.

Att i vissa fall få finnas med också efter den resan är ännu större.

Jag i min gamla skoltröja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s