Ruuhka

Vet du vad ruuhkavuodet är? Jag gör inte riktigt. Men jag är nästan helt säker på att de är här och nu. Åtminstone hoppas jag det. Att det inte kommer år med hemskt mycket mer ruuhka än så här.

Det är spännande att vara förälder. Och perioder kommer och går. För fem år sedan hängde barnen hemskt långt bara med i vårt liv. Nu har de plötsligt så mycket eget liv som vi måste förhålla oss till och anpassa oss efter. Jag klagar inte. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Men det är intensivt.

Det är nog ruuhka nu.

Inte heller den här perioden varar för evigt. Men just nu är den. Så jag försöker se det positiva i det som är just nu. Njuta av det goda med det, inte låta det negativa få för mycket utrymme.

För det är trots allt ganska ljuvligt att hämta Arvid och hans kompis vid fotbollshallen en mörk oktoberkväll och efter lite övertalning gå med på att låta dem skjuta tio skott till innan vi åker hem. Att prata lite i bilen. Om var bästa lösgodiset finns. Om var vi skulle önska att det finns lösgodis. Om hur många butiker det egentligen borde finnas i Kvevlax. Om högt beundrade äldre kusiner som snart kommer på besök. Bra samtal.

Det är ruuhka nu. Men det har onekligen sin charm.

Också den här tiden hade sin charm. Inte heller den tiden hade bara charm. Bild: Maria Hedengren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s