Läggdags

Läggdags. Den där stunden på dagen när det enda jag vill är att barnen ska gå och lägga sig.

Läggdags. Den där stunden på dagen när det enda barnen inte vill är att gå och lägga sig.

De är aldrig lika kreativa och handlingskraftiga och uppfinningsrika som när jag försöker fresta med kvällsmat och tandborstning. Ännu efter tretton år som förälder förundras jag ofta över osannolikheten och orubbligheten i det.

Mitt enda tips: börja tidigt. Det går liksom inte att börja för tidigt. Också om man erbjuder kvällsmat redan innan alla hunnit gå från middagen lär det kännas som om allt blev för sent.

Puh.

Den stämningen. Den som vet vet.

En reaktion på ”Läggdags

  1. Ja suck, jag vet…Och håller med om att det är bra att börja i tid, att säga till när, förbereda och påminna. Och ändå är det så motigt när stunden kommer…Så minns jag hur jag tänkte när jag var barn. Att när jag var vuxen skulle jag vara uppe jättelänge, och dricka te. Nu går jag helst och lägger mig jättetidigt. Och dricker te i sängen. Mysigt✨☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s