Förstår du mig eller förstår du mig inte?

Det kan hända att människor går att dela in i två grupper: de som förstår mig nu och de som inte förstår. Du får gärna berätta till vilken grupp du tillhör.

Jag ser till att samla ihop 10 000 steg om dagen. Och inte så där att jag gör mitt bästa och det lyckas för det mesta – nej, så där att jag har fått ihop mina steg varje dag sedan 15 juli förra året. Lite lagiskt.

Tills igår. När jag sent på kvällen insåg att jag hade 9700 och visste att jag får ihop det om jag går till och från köket något varv extra. Och sedan helt kallt glömde något extra varv och slutade på 9889. Och vaknade upp dag till en avbruten streak. Lite tragiskt.

Med förnuftet vet jag att det inte spelar någon roll. Alls. Men med allt annat känner jag att det visst spelar roll. Jag var till och med lite ledsen. Inte så där att jag grät, men nog så där att jag var lite… ledsen. Skulle väldigt gärna ha gjort om min sista vakna timme igår.

Det här säger jag helt – verkligen helt – utan stolthet. Snarare med någon slags skam. Och undrar alltså nu. Förstår du mig eller förstår du mig inte?

18 reaktioner på ”Förstår du mig eller förstår du mig inte?

  • Visst förstår jag.. men lite besatt är du ju allt..😅
   Men fattar, o lyfter på hatten!! Klarar inte av det, fast jag gärna ville..
   Försöker kma upp till 10 000 steg några ggr/vecka och är fullt nöjd med det! 🙂
   Tror man blir barmhärtigare mot sig själv med åren! 🤗
   Tänker att du behöver jobba med dig själv lite till..😉 fundera vad 10 000 steg innebär mer än 10 000 steg..? Om/då det är SÅÅ viktigt, har det kanske fått en större innebörd än bara stegen..?🤔 .. ingen kritik, bara en tanke! 💗

   • Lite besatt, jo. Men det gick snabbt över. Så kanske mindre besatt än jag trodde. Blir intressant att se hur jag reagerar den dag jag måste avbryta min runstreak. Det är ju den verkliga streaken. 😅

 1. Jag förstår dej precis! Höll på med min hulahula ring förra året, 1000 varv/dag. Jag lade alltså inte på nån timer, utan jag RÄKNADE! Och kunde förstås inte svara om nån sa något för då kunde jag inte räkna… Varför jag slutade? Fick nån inflammation så det blev ett drastiskt slut!

  • Jag hör till gruppen som inte förstår. 🙂
   Blir alltid lite nipprig av sånt som luktar lagiskhet, trots att jag själv kan falla in i det allt som oftast. Prestation eller lagiskhet tar bort glädjen från aktiviteter jag egentligen njuter av. Så jag väljer hellre att inte alls räkna mina steg, även om det innebär att jag rör på mig lite mindre.

   • Vad du är härligt laglös! Själv tycker jag om att vara lite lagisk när det gäller sådant jag tycker om och mår bra av. Jag brukar vara rätt förlåtande också när det inte går. För det går ju inte alls alltid.

 2. Jag förstår dig. Har en liten teori om att eftersom det finns så många ambitioner vi inte lyckas uppfylla (jämt) av olika skäl, blir vissa viktigare än andra. Och så får det vara❤️Själv blev jag rörd när jag ringde Blå Stjärnan i dag och väntade mig att bli avspisad när jag ville prata om min förmodligen dräktiga kanin, men verkligen blev lyssnad på🐰❤️Och fick råd. Det värmde.

 3. Jo, men visst förstår jag dig – vad du menar och den känslan du förmedlar i dina ord. Men om jag nu försöker vända det här till något positivt… Tänk om dessa stegen du ”glömde” att ta idag enligt ett analytiskt räkneverk på en smartphone, är steg du sparar till att ta en dag då du gör något som är så underbart roligt att mängden steg egentligen inte spelar någon som helst roll, då det är den fina upplevelsen och minnena som blir det du bär med dig – inte antalet steg. Vad jag försöker säga är att du är bra nog oavsett antalet steg du tar, Amanda. Stor kram och ta hand om Dig/Er🤗💖 //Uli

 4. Går själv 10 000 steg/dag, men i tisdags var jag så trött att jag bara stupade i säng vid 7000. På onsdagen vaknade jag och kände mig lite misslyckad, fast jag utöver mina 7000 också hade cyklat 17 km.
  Erkänner villigt att detta är inte rationellt, men också varför jag förstår dig så väl, särskilt när det börjar röra sig om en streak.
  Visst har du också skrivit om dina problem att sluta läsa böcker du inte gillar? Dvs alla böcker ska läsas ut? Det är en annan hang-up för mig. Jättedumt.

  • Samma hang-up med böckerna, jo. Tycker det är så surt om en dålig bok tagit tre timmar av mitt liv att jag hellre ger den några timmar till bara jag åtminstone får konstatera att jag har läst den. Logiskt? Nja.

 5. Jag förstår att det harmar att det blev färre steg en dag. Däremot förstår jag inte hur jag med tre barn som dig inte har alls nån möjlighet att få ihop 10000 steg dagligen. Jag undrar vad allt man ska lämna ogjort av dagens sysslor som måste göras. Lagar man inte mat, lämnar man disk till följande dag, struntar man i att tvätta kläder även om man vet att något skolbarn då inte kommer att ha rena byxor att ta till skolan följande dag, nattar man inte barnen även om de önskar det, tar man egentid för länk och lämnar barnen ensamma hemma med sina behov att berätta om nån Minecraft-video, senaste Lego-leken eller nån fundering över något i illustrerad vetenskap eller nåt gräl som verkligen skulle behöva avbrytas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s