Det bästa jag läste i juli

Jag läste i juli. Mindre än jag brukar. Men jag läste. Det bästa jag läste i juli? Det här:

Mer än en kvinna av Caitlin Moran. Jag tycker så mycket om Moran. Tycker hon är så fräsch. Tycker om hur hon skildrar krocken mellan idealistisk ungdom och krass medelålder. Och jag gråter och får gåshud när hon skriver om maktlösheten när ett eget barn mår riktigt illa.

Den lyckligaste mannen på jorden av Eddie Jaku. Underrubriken säger allt om den här tunga boken som innehåller så ofantligt mycket hopp. En förintelseöverlevare berättar om varför kärlek och hopp är starkare än hat.

Maria En kvinnlig komikers dagbok av Mia Skäringer. Jag har läst och tyckt om allt som Mia Skäringer skrivit. Den här boken är inget undantag.

Röda rummet av Kaj Korkea-aho. Jag är inte objektiv. Jag tycker för mycket om Kaj för att kunna vara det. Men den här boken är nog en av årets största läsupplevelser, en som blir bra. Hur KAN han skriva så bra? Jag fattar inte. Men gillar.

Gips av Anna Woltz. En barnbok som landade helt rätt i mig. Rolig, hoppfull, svår, smart, underbar. Perfekt för en 12-åring, tror jag. Perfekt för mig.

En reaktion på ”Det bästa jag läste i juli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s