Tretton år

Jag minns det nästan som igår. Hur jag stod på bb i Jakobstad och tittade ut genom fönstret. Jag såg människor gå omkring som om inget hade hänt. Jag såg bilar köra fram längs vägen som om allt var precis som vanligt. Hur kan de? Vet de inte att allt är annorlunda?

Det är exakt tretton år sedan. Det är exakt tretton år sedan Ingrid Birgitta Maria kom till världen och gjorde den ny.

Idag får vi fira en humoristisk, målmedveten och godhjärtad trettonåring. Hon spelar fotboll, hon friidrottar, hon är nybliven ungdomsreporter på yle watt och hon ritar och målar och spelar piano. Hon är den bästa storasyster jag kan tänka mig. Hon är modigare än jag någonsin varit och mer vinnarskalle än jag någonsin kan bli. Hon gör undan det nödvändiga tråkiga först och sparar det roliga till sist – där är hon som jag. Hon skjuter upp det icke-nödvändiga tråkiga så länge som bara möjligt – där är hon också som jag.

Jag är så glad över att just jag får vara just hennes mamma. Det kommer jag aldrig att förtjäna. Det kommer jag aldrig att sluta försöka förtjäna.

Älskar dig, Inksie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s