Medvetet och eftertänksamt

Vi bor ju på landet numera. Men under tio år på fyra olika adresser i Helsingfors bodde vi aldrig lika nära en butik som vi gör nu. Eller lika nära en butik till. Eller lika nära ett par frisörsalonger, en syateljé, en bank, en fiskaffär…

Inte heller har vi någonsin tidigare bott lika nära ett bageri. Ett alldeles ljuvligt sådant, dessutom. Där de till på köpet bakar bullar utan ägg, vilket gör att alla hemma hos oss kan äta dem. Så idag har vi ätit fastlagsbullar, några av oss för första gången. Det kan vi tacka kvartersbageriet för.

Så idag är det fastlag och imorgon är det fasta. Fram till påsk. Jag är ju en stor vän av båda. Jag vet att jag mår bra av att skala av och bort lite för en tid, att leva lite mera medvetet och eftertänksamt. Kanske avstå från något för att kunna vinna vinna något annat.

Kanske leva lite mer som jag egentligen skulle vilja (vilja) leva.

En reaktion på ”Medvetet och eftertänksamt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s