Medvetet och eftertänksamt

Vi bor ju på landet numera. Men under tio år på fyra olika adresser i Helsingfors bodde vi aldrig lika nära en butik som vi gör nu. Eller lika nära en butik till. Eller lika nära ett par frisörsalonger, en syateljé, en bank, en fiskaffär…

Inte heller har vi någonsin tidigare bott lika nära ett bageri. Ett alldeles ljuvligt sådant, dessutom. Där de till på köpet bakar bullar utan ägg, vilket gör att alla hemma hos oss kan äta dem. Så idag har vi ätit fastlagsbullar, några av oss för första gången. Det kan vi tacka kvartersbageriet för.

Så idag är det fastlag och imorgon är det fasta. Fram till påsk. Jag är ju en stor vän av båda. Jag vet att jag mår bra av att skala av och bort lite för en tid, att leva lite mera medvetet och eftertänksamt. Kanske avstå från något för att kunna vinna vinna något annat.

Kanske leva lite mer som jag egentligen skulle vilja (vilja) leva.

One thought on “Medvetet och eftertänksamt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s