Fantastiska flickor

Internationella flickdagen till ära vill jag bara visa en bild:

Längst till vänster står min älskade Arvid. Bredvid honom står fyra av hans absolut viktigaste människor. Fyra viljestarka, modiga, kloka och helt fantastiska flickor. Varje dag är jag glad och tacksam för att de finns så nära honom.

Åtminstone två av dem hör till hans absolut största förebilder, nästan i klass med pappa Fredrik och alla gånger i klass med Salah eller van Dijk. Och jag tänker att det är oerhört bra och fint att få växa upp som pojke och ha en flicka eller två bland sina främsta förebilder.

De här flickorna har det bra. Deras värld är stor och deras möjligheter också. Långt ifrån alla flickor har det lika bra och därför har vi en internationell flickdag den elfte oktober.

Den som vill veta lite mer kan läsa om Plans arbete här och den som vill göra en liten skillnad på riktigt kan sms:a ordet FLICKA till numret 16155 för att främja Plans arbete för flickors utbildning och jämlikhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s