Fantastiska flickor

Internationella flickdagen till ära vill jag bara visa en bild:

Längst till vänster står min älskade Arvid. Bredvid honom står fyra av hans absolut viktigaste människor. Fyra viljestarka, modiga, kloka och helt fantastiska flickor. Varje dag är jag glad och tacksam för att de finns så nära honom.

Åtminstone två av dem hör till hans absolut största förebilder, nästan i klass med pappa Fredrik och alla gånger i klass med Salah eller van Dijk. Och jag tänker att det är oerhört bra och fint att få växa upp som pojke och ha en flicka eller två bland sina främsta förebilder.

De här flickorna har det bra. Deras värld är stor och deras möjligheter också. Långt ifrån alla flickor har det lika bra och därför har vi en internationell flickdag den elfte oktober.

Den som vill veta lite mer kan läsa om Plans arbete här och den som vill göra en liten skillnad på riktigt kan sms:a ordet FLICKA till numret 16155 för att främja Plans arbete för flickors utbildning och jämlikhet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s