Supercoola superhjältar

– Imorgon klockan ett ska jag spela fotboll med Ingrids kompisar, sa Arvid stolt igår,

Yeah right, tänkte jag. Tog för givet att han hade missförstått och/eller övertolkat. Sedan tänkte jag exakt noll gånger till på den saken. Det hände ju så mycket – eller rättare sagt så många – som gjorde allt så härligt.

Idag skjutsade jag Arvid till ett barnkalas och när jag svängde in på gården igen stod de där. Två av Ingrids pojkkompisar. Med fotbollsväskor. Inte ens då kopplade jag.

– Söker ni Ingrid och Linnéa? frågade jag.

– Eh.. Nä… Vi ska spela fotboll med Arvid, sa de.

Då kopplade jag.

Jag känner inte de här pojkarna så bra, men jag känner ju att de är otroligt fina pojkar. Tänk. Att gå på sexan och ställa upp som fotbollssällskap åt en kompis lillebror på tvåan. De är ju supercoola superhjältar i hans bok och det här är onekligen att använda sin superkraft på ett superbra sätt. Jag är imponerad.

Ibland tror jag starkt och mycket på att vi nog ändå går åt ett bättre håll som mänsklighet. Det här var definitivt ett sådant ibland.

(Det är ju svårt till och med för superhjältar att spela fotboll med människor som är på kalas på annat håll, så det blev inte av idag. Det ryktas om ett nytt försök på tisdag.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s