När Gud stänger en dörr

Den här selfien tog jag för exakt ett år sedan.

Jaha? tänker du nu. Intresseklubben antecknar, liksom. Som en pojke jag tyckte var snygg och spännande när jag var fjorton sa en gång när jag försökte berätta något. (Han tyckte inte att jag var snygg och spännande, om vi säger så. Intresseklubben antecknar. Igen.)

Den här selfien tog jag sekunderna innan jag gick in på en arbetsintervju och jag skickade den till min barndomsfamilj på whatsapp.

Jag hade kommit i jättegod tid och steg av spårvagnen precis utanför redan en halvtimme innan intervjun började. Jag satt på hållplatsen och läste Mats Strandbergs ”Slutet” och var samtidigt både sjukt lugn och sjukt nervös. Så där som man kan vara bara om man de senaste månaderna har gått på fler arbetsintervjuer än fester och fått fler nej än jag fick av honom som jag tyckte var snygg och spännande när jag var fjorton. Jag hade inget att förlora och inget hopp. Samtidigt.

Men jag fick det jobbet! Och jag har varit glad och tacksam varje dag sedan det jobbet blev mitt. I den musikal jag älskade passionerat som barn säger abbedissan i ett skede att när Gud stänger en dörr öppnar Han alltid ett fönster. Ibland kan det fönstret vara roligare, lärorikare och bättre än du någonsin trodde var möjligt.

Älskar att det är så. Älskar det jobb som är mitt.

En reaktion på ”När Gud stänger en dörr

  1. Tack för den påminnelsen. Efter en hel del saker på jobbet som gjort mig psykiskt sjuk kan jag inte återvända till min arbetsgivare. knappast heller till mitt yrke på flera år. På grund av corona nyanställer ingen så jag kan inte säga upp mig. Jag lär vara för ”frisk” för att få fortsatt sjukskrivning. Men tack vare corona kunde jag få möjlighet att permitteras. Jag försöker förlika mig vid tanken att jag faktiskt får vara hemma, med arbetslöshetspengar och samtidgt läka i själen hela sommaren. Jag förlitar mig på att Gud öppnar nya dörrar. Varför jag blivit satt i denna prövning ser jag inget svar på nu, men jag måste tro på att det blir bra till slut. Vissa dagar tär hopplösheten mig. De dagar är de dagar små bibelställen tilltalar och säger mig mest. För varje dag blir jag starkare och för varje dag blir svackorna mindre djupa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s