Helt förstörd och helt hel

När orden inte räcker till borde man kanske förstå att vara tyst. Men ibland måste man säga ändå. För att det där som orden inte räcker till för bara måste sägas.

Jag har sett I det stora landskapet med Svenska Teatern och DuvTeatern och jag har därmed fått mitt livs kanske allra starkaste teaterupplevelse. Jag har gråtit typ hela kvällen. Och jag har skrattat massor. Jag har varit helt förstörd och helt hel. Samtidigt. Texten är magisk. Musiken är magisk. Jag har en större tilltro till världen och mänskligheten.

Tanke ett. Vi är alla bara människor. Vi har alla våra egenheter och det är som det är och som det ska, men i slutändan är vi alla människor. Gränserna mellan skådespelarna – människorna – med och utan funktionsvariation suddades liksom ut när de stod på samma scen. Så där som gränserna mellan oss människor alltid borde göra.

Tanke två. Kom aldrig aldrig någonsin och säg att ett liv inte skulle vara ett värdefullt eller värdigt eller värt liv. Jag är övertygad om att många som på pappret har ”sämre” förutsättningar än de flesta andra av oss ändå lever rikare, helare och roligare liv än de flesta andra av oss.

Tanke tre. Se pjäsen. Bara se den. Det börjar bli ont om tid och ont om plats, men du ska göra vad du kan för att kunna se den. Jag har aldrig någonsin sett något liknande.

”Det var en gång ett land, ett alldeles  vanligt land i en alldeles vanlig saga, där allt var som vanligt, som det alltid hade varit. Och, som i alla vanliga sagor, fanns det ett slott där det bodde en kung och en drottning. En dag fick de barn, drottningen födde tvillingprinsessor, och glädjen i hovet var stor. Men så upptäcktes att den ena prinsessan inte var som den andra, att en av prinsessorna inte var alldeles vanlig…”

Bild: Svenska Teatern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s