Nyårsfest

Det här är ingalunda hela berättelsen om vår familj, men en del och en väldigt sann del om den:

Vi ska på nyårsfest ikväll. Vi är rätt tidsoptimistiskt lagda när vi ska på fest. Festen börjar klockan 19.00. Klockan 18.13 går Fredrik i bastun. I bastun!!! Klockan 18.25 märker jag att Arvid tar – med egna ord – ett litet mellanmål. Fyra smörgåsar. Fyra!!! I skrivande stund är klockan 18.26 och jag sitter osminkad i sängen och skriver det här. I min skolas mjukisbyxor och mitt fotbollslags huppari. Inser att jag kanske inte går på fest med nylackade naglar. Men jag går och det gör mig glad ända in i hjärtat. Tänk att vi har ett sammanhang och en grupp människor på vår nya hemort att fira nyår med!

Vi ser tillbaka på året som gått en annan gång, just nu ser jag tillbaka på nyårsafton för fyra år sedan. Fredrik och jag gick en kvällspromenad i Solf, bara vi två, och bestämde att vi nog ville och vågade försöka få ett barn till. Det barnet blev Hilde och jag är så glad – ända in i hjärtat – att vi ville och vågade. Inför år 2020 är både viljan och modet mindre, så får det också vara. Så rentav måste det vara ibland. Vad vill och vågar du inför året som kommer?

Gott nytt år!

Fotad av syster Matilda Audas Björkholm

2 reaktioner på ”Nyårsfest

  1. Jag såg dej några timmar innan, då du gick på prisma. Tänkte stanna dej och tacka för din fantastiska blogg, men kände mej dum🙈 men orden och tankarna är sanna! Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s