Nyårsfest

Det här är ingalunda hela berättelsen om vår familj, men en del och en väldigt sann del om den:

Vi ska på nyårsfest ikväll. Vi är rätt tidsoptimistiskt lagda när vi ska på fest. Festen börjar klockan 19.00. Klockan 18.13 går Fredrik i bastun. I bastun!!! Klockan 18.25 märker jag att Arvid tar – med egna ord – ett litet mellanmål. Fyra smörgåsar. Fyra!!! I skrivande stund är klockan 18.26 och jag sitter osminkad i sängen och skriver det här. I min skolas mjukisbyxor och mitt fotbollslags huppari. Inser att jag kanske inte går på fest med nylackade naglar. Men jag går och det gör mig glad ända in i hjärtat. Tänk att vi har ett sammanhang och en grupp människor på vår nya hemort att fira nyår med!

Vi ser tillbaka på året som gått en annan gång, just nu ser jag tillbaka på nyårsafton för fyra år sedan. Fredrik och jag gick en kvällspromenad i Solf, bara vi två, och bestämde att vi nog ville och vågade försöka få ett barn till. Det barnet blev Hilde och jag är så glad – ända in i hjärtat – att vi ville och vågade. Inför år 2020 är både viljan och modet mindre, så får det också vara. Så rentav måste det vara ibland. Vad vill och vågar du inför året som kommer?

Gott nytt år!

Fotad av syster Matilda Audas Björkholm

2 thoughts on “Nyårsfest

  1. Jag såg dej några timmar innan, då du gick på prisma. Tänkte stanna dej och tacka för din fantastiska blogg, men kände mej dum🙈 men orden och tankarna är sanna! Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s