De nära nära

Ikväll har jag och två av barnen ätit fredagsmiddag hemma hos mamma och pappa.

– När blir det efterrätt? frågade Hilde efter två och en halv portion lax ovh potatis så pappa fick gå till butiken och köpa glass.

Jag satt en stund i massagestolen. Barnen lekte och tittade på Buu-klubben. Jag satt och pratade med mina föräldrar och tänkte att det här. Det var ju liksom det här jag såg framför mig för ett år sedan när det blev klart att vi skulle flytta. Efter att i tio år ha haft med mig packning varje gång jag besökt mina föräldrar är det en ofantlig lyx att bara ta med sig en blöja och två barn och åka hemifrån och sedan vara hemma igen några timmar senare.

Allt har sin charm. Att alltid ha med sig tandborste och stanna över natten ger ett annat slags umgänge, ett på inget sätt bara dåligt umgänge. Men vi som ser halvfulla glas (jag har aldrig haft ett halvtomt) ser ju det goda med det vi har nu och det finns mycket gott med att ha de nära nära.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s