Omedelbart tycka om

– Hej! Tycker du om att läsa?

Han ät en högstadieelev, jag är en läsambassadör på besök i hans klass. Han vet ungefär vem jag är och han vet ungefär vad jag ska prata om. Att han ändå ställer den frågan när han möter mig är helt underbart. Att en av hans klasskompisar en liten stund senare ställer exakt samma fråga är precis lika helt underbart.

Det finns hundra saker jag vill säga när människor frågar hur det är att jobba med ungdomar. Exemplet ovan är en av de hundra. Det är så himla lätt att liksom omedelbart tycka om dem. Numera har jag sorgen att inte få tycka om dem särdeles länge, ofta både börjar och slutar vår relation med ett enda möte. Å andra sidan har jag numera glädjen att få tycka om väldigt många olika ungdomar och den glädjen slår det mesta.

Utanför den skola jag fick besöka i dag.

En reaktion på ”Omedelbart tycka om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s