En ändlig resurs

Jag vet ganska lite och förstår ännu mindre och därför försöker jag säga nästan ingenting. Om klimatet. Men när det kommer till klimatfrågan ser många sig själva som större experter än forskarna och märkligt många verkar vara övertygade om att den ytterst lilla grupp forskare som ifrågasätter klimatförändringen är den grupp som har rätt. De talar om att majoriteten av forskarna är köpta lögnare, drivna av ekonomiska intressen. ”Stackars” (så förminskande, så förlöjligande) Greta Thunberg sägs vara hjärntvättad av vuxna som strävar efter ekonomisk vinning.

Jag förstår inte ens vad de menar. Vilka ekonomiska intressen? Vilken ekonomisk vinning?

Och igen; hur lågt förtroende får man ha för forskning och kunskap? När en så stor majoritet av forskarna är överens är det märkligt att så många väljer att inte tro dem. Alls.

Jag tror att sanningen är så obekväm och skaver så mycket att en del av oss väljer att tro att den är lögn. Det är lättare att leva så. Jag har själv svårt att ta in det mörker som tyvärr verkar vara målet om vi fortsätter på den här vägen. Men det kan mycket väl vara målet ändå, trots att jag har svårt att greppa det.

Jag tror att vi fick ett uppdrag en gång av universums skapare. Att råda över jorden. Jag tycker inte att vi har gjort ett speciellt bra jobb. Vi kommer att behöva göra andra val framöver. Världen är en ändlig resurs och då är ju alldeles självklart att oändlig tillväxt inte matchar. Vi får vända om.

6 reaktioner på ”En ändlig resurs

  1. Det facto är det fel att utnyttja Greta som det görs, hon är bara ett barn, och det med ekonomisk vinning lär vara sant, så tragiskt! Undrar hur länge hon orkar till, tänk vilken stor press som är satt på henne!
    Sen undrar jag:
    När har det blivit okej att skolka varje fredag från skolan för att strejka? Snart kanske vi har ännu flera som strejkar för nåt annat, är det mindre okej?
    Att ungdomar och barn strejkar varje fredag hjälper inte klimatet alls.

  2. Det är svårt det här, för det handlar så mycket om TRO. Och som bekant är tro ofta inte detsamma som vetande. Att någon vägrar att erkänna den pågående klimatförändringen är ändå förvånande då spåren redan förskräcker. Men vad är orsaken? Är det människans koleldar, eller är det solaktivitetens variationer som är det största boven? Läste nyss någonstans att nu finns det de som tror att vi snabbt är på väg mot en ny liten istid, p.g.a. att solens aktivitet förväntas sjunka djupt under det normala…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s