Kan jag vara så där vacker?

Men hjälp vilken bild! Är det där verkligen jag?

Så både tänkte och skrev jag när jag såg den här bilden som min syster tog på mig för några dagar sedan. Hon på bilden är ju jättefin! Kan jag vara så där vacker?

Det är en gåva att ibland få se sig själv genom en annan människas blick. Ofta ser vi ju på varandra med så mycket större nåd än vi ser på oss själva. Den lite överviktiga kollegan kan genuint vara hur vacker som helst i våra egna ögon samtidigt som vi tycker att vi själva absolut borde gå ner några kilo för att se ut för något.

Att få se en bild på sig själv och för en liten stund golvas av sin egen skönhet – inte för att den skulle vara extrem men för att den alls är – gör gott. Jag tror i dag att jag är lite vackrare än jag trodde i går och det finns något fint i att få tro det. Risken att man plötsligt skulle gå omkring och tro sig vara enormt mycket hetare än man egentligen är är ju ytterst liten. Och i ärlighetens namn är ju faran med det, om det mot förmodan skulle hända, också rätt minimal. Däremot är risken rätt överhängande att vi går omkring och tror att vi är väldigt mycket fulare än vi egentligen är och den risken kan föra med sig rätt stora problem.

Så. Bjud in lite mer nåd i ditt liv, till exempel genom att låta någon som kan göra dig rättvisa göra det. Det gör gott. Nåd gör ju det.

3 reaktioner på ”Kan jag vara så där vacker?

  1. Ååå så fin & så bra skrivet. Ny header bild på bloggen kanske?♡ å tack för en härlig ätlig o klok blogg. Sommar hälsningar från Jessica

  2. Ofta känner jag igen mig i dina texter, men här var det precis tvärtom. När jag inte ser mig själv så känner jag mig hyfsat vacker och nöjd med min kropp. Men om jag ser mig själv på bild så blir jag ofta förvånad över att det är jag och att jag inte alls ser ut som jag föreställt mig. Min kroppsuppfattning har inte alls hunnit med den takt som kroppen har förändrats de 20 senaste åren. Men jag kan tycka att det är ganska skönt det också. Det är så sällan jag ser mig på bild eller i helfigursspegel så de gångerna kan jag ta smällen, om jag däremellan får leva i en fantasivärld där jag tror mig vara vacker. Och eftersom jag så lätt kan glömma det jag ser och sedan igen tro att jag ser ut som för 20 år sen så tycks det inte vara någon stor sak för mig dethär med utseendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s