Som gjort för mig

Efter en timme på stafettkarnevalen hade jag redan gråtit fyra gånger. Jag kan inte bestämma mig för om det här evenemanget inte alls passar mig eller om det är som gjort för mig. En sak vet jag; att solglasögonen blev min räddning. Ingen ser (tror och hoppas jag) att man gråter om man gör det bakom stora solglasögon.

Det finns mycket skit i världen, men det finns också mycket skönt och mycket av det där sköna finns och syns på stafettkarnevalen.

Lågstadielärare. Ni är hjältar. På riktigt. Oj, så ni finns där för de barn ni blivit anförtrodda. Hejar på dem, hoppas med dem. Torkar deras tårar, plåstrar om deras armbågar och knän. Skrattar med dem, tröstar dem, bär dem. Ibland till och med bokstavligt. Må ni alla alla alla dagar veta att ni gör världen bättre.

Det är ni som har fått mig att gråta i dag. Ni, och den lillebror som när storasystern sprang sin sträcka ropade för sitt liv:

– Spring, Ronja! Spring!

Ni, och storasystern som vinkade stolt och ivrigt åt lillebrodern på läktaren när hon stod startklar på banan och väntade på sitt heat.

Jag har sett så mycket kärlek. Behöver du också få se? Kom till Alberga!

Det diskuteras ibland hur man kan och får och ska visa lärare tacksamhet. Jag vet att vissa kommuner förbjudit gåvor av ekonomiskt värde. Men ingen kommun har förbjudit att du och jag skriver ett kort där vi uttrycker tacksamhet. Alla vi lyckligt lottade föräldrar vars barn får tillbringa sina skoldagar med en superhjälte kan och får och ska göra just det.

One thought on “Som gjort för mig

  1. Har säkert sprungit om dig flera gånger under dagen i skolan svart-gula skjorta. 😊 Som lärare är det roligt och mycket att hålla reda på. Som tur finns det föräldrar som ställer upp och hjälper till att ordna och hålla reda på! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s