Att knäcka en människa

Hon var den första människa någonsin som jag minns att jag tyckte var snygg. Först ikväll såg jag dokumentären om henne. Först ikväll såg jag Älska mig för den jag är.

Det finns hur mycket som helst att säga men liksom inga ord att säga det med. Tänk att det kan vara så lätt att knäcka en människa. Tänk att det krävs bara en enda som vill knäcka. I relation till hur svårt det är att älska en människa hel, hur många som krävs för att det ska vara möjligt.

Tyvärr är Josefin Nilsson inte den enda. Tyvärr är hon en av många som tyvärr kommer att bli många fler. Och vi vet att Finland må vara det lyckligaste landet i världen, men att Finland samtidig är ett land där skamligt många kvinnor blir utsatta för våld av en man som står eller har stått dem nära.

Så får det inte vara. Det får inte vara en enda till.

Jag brinner för Josefin. Och jag brinner för hennes ödessystrar. Och jag brinner för att vi ska kunna bryta det här mönstret, för att det ska ske en förändring.

Så här får det bara inte vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s