Utan självbevarelsedrift

Jag borde gå omkring och angsta över flytten. Ha någon slags respekt för det faktum att hela vårt liv ska packas ihop snart och flyttas 431 km bort. Men nej. Helt utan både självbevarelsedrift och verklighetsförankring går jag omkring och tror att det faktiskt ska gå ganska bra. Och jag tror dessutom att jag därtill ska bli positivt överraskad över hur bra det kommer att gå.

Sådan är jag.

Det är en livshållning som förvisso är bra att ha i nästan alla lägen, men inte packar ju den i sig ner någonting i lådor.

Så nu undrar jag hur man ska göra det här projektet så:

a. smärtfritt

och

b. snabbt

och

c. billigt

som möjligt?

Jag tar emot tips och råd av alla med mer verklighetsförankring än jag själv.

Jag har börjat lite lätt och har rensat mina klädskåp. Jag frågade mig vilka plagg som sparkar joy och märkte att det är de flesta.

7 reaktioner på ”Utan självbevarelsedrift

 1. Grattis!
  Då har du stickat, sytt(?) och handlat bra då du gläds åt de flesta plaggen.
  Om ni har någon stor och tung möbel som ni inte behöver eller trivs med så lämna bort den.
  Låt barnen vara med och gå igenom sina saker/böcker och packa ned sakerna, kanske sortera bort trasigt och ev skänka bort något fint men färdiglekt till sina vänner där…💕
  Ville mest skriva grattis och lycka till! Inte heller jag är flytt och packexpert fastän jag fått öva några gånger.🦋

 2. Listor på dator/telefon där innehållet i de numrerade lådorna skrives ner. T.ex. Låda 1 Förråd- Skidskor, skrinnskor, slalomhjälm. Låda 5 Förråd Resesäng, extra täcken osv. Då kan man söka på orden i dokumentet för att hitta vilken låda man ska titta i. Mycket lättare än att gå och vända på lådor i förrådet för att kunna läsa vad som står på lådan. Det räcker att numret och ”målrummet” står på lådan. Gärna på en färgad tejpbit. Mycket värt med om man flyttar under en längre tid och har en del i förråd eller ouppackat. Jag letar fortfarande i vår 5 år gamla lista ibland för att se i vilken låda något kunde vara, typ skidskor.

 3. ”Kasta hälften” är mitt krassa råd. Det gjorde vi när vi flyttade till Vasa och jag har aldrig ångrat det. Det finns ändå för mycket överallt. Nu kan det ju hända att ert utgångsläge är nåt helt annat än vårt (att ni har rensat bättre under åren än vi), men usch vad mycket vi hade. Välkommen!

 4. Vi flyttade till nytt land med fyra barn, men ville inte ödsla vår sommarsemester på att packa. Hade semester i tre veckor och packade en. Det lyckades!

 5. Här kommer ett oglammigt tips, men det fungerar: sopsäckar. Handukar, lakan, filtar och annat ”mjukt” ner i svarta sopsäckar. Inte för att slänga utan för att det är enkelt att packa, enkelt att bära och enkelt att styra svarta sopsäckar till rätta rum i det nya hemmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s