En julberättelse som överskuggar alla andra

Jag tror det finns en berättelse om julresan 2018 som kommer att överskugga alla andra berättelser. För Arvid.

Det var en gång en sexårig pojke som påminde om Emil i Lönneberga både till det yttre och det inre och han tyckte väldigt mycket om att spela fotboll. En dag, en juldag som firades i tjugofyra graders värme, ställde han till fotbollsmatch och folket kom. Hans tjugoåriga kusin, hans nittonåriga. Och båda adertonåriga. Också femtonåringarna och fjortonåringen och tolvåringen kom. Alla åtta tonårskusiner ställde upp som lagkamrater och motstånd. Och på läktaren satt fastrar och farföräldrar och hurrade.

Det är stort att alla valde att ge honom den stunden. Det är en vacker berättelse om en ändå ganska liten pojke som fick vara i alla stora människors centrum en stund. Ingen klagade och gnällde fast det var bara Arvid som verkligen ville och den yngsta spelaren fick naturligtvis göra flest mål av alla. Han har bevisligen lyckats vila sig i form. Eller så har han bara extremt fina tonårskusiner. (Som om det finns något bara med det.)

Den julberättelsen överskuggar en hel del andra berättelser också i min bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s