Oerhört avgörande för många

Här är jag i min bästa mössa. Jag borde ju tycka att en av de mössor jag stickat själv är bäst, men så är det alltså inte.

Varför den här mössan är bäst?

Jo, för att jag fick mössan av den grupp studerande som var till Rumänien förra månaden med mig och min härliga kollega Camilla.

Det är inte vilken mössa som helst. Det är nämligen en mössa gjord av företaget DECE. Och det företaget har en speciell plats i mitt hjärta. Företaget har nämligen vuxit fram genom den välgörenhetorganisation som vi besökte i Rumänien. DECE har anställt romska kvinnor och män på en ort där 70 % av romerna är arbetslösa. Jag har själv sett några av de kvinnor och män som har ett jobb tack vare företaget. Jag har kanske haft just deras barn i min famn.

Förra veckan fick jag ett mejl om att DECE nu har anställt fyra romer till. Det betyder att fyra familjer till har inkomst och trygghet. Sjukförsäkring och en rimligare möjlighet att låta barnen gå i skola.

Den här veckan fick jag ett mejl om att DECE har minus 20% på alla sina produkter fram till sista november. Oerhört snygga läderväskor och oerhört mysiga handstickade mössor.

Oerhört avgörande för många människor. Kan bli lika oerhört avgörande för många fler.

Sällan har jag handlat lika gärna. Och ja. De skickar sina produkter till Finland. Här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s