Betygsatt och underkänd som mamma

Det finns många dåliga sätt att börja en lördag på. Att bli väckt 4.47 är ett av dem. Och jag lovar; ingenting, absolut ingenting, blir bättre en sådan dag av att man redan innan sex samma morgon får höra:

– Du borde faktiskt börja vara en bättre mamma.

Att leva är tvära kast mellan väldigt olika intryck och väldigt olika känslolägen. Det är att en dag lära romska barn flossa och att beröras in i hjärteroten av de livsöden man möter i en ganska oansenlig by i Rumänien. Det är att sedan slungas in i några av höstens mest intensiva arbetsdagar och det är att gå på en begravning som kom för tidigt. Och det är att efter allt det se oerhört mycket fram emot en helt vanlig lördag hemma i lugn och ro.

Det är att just den helt vanliga lördagen hemma i lugn och ro bli väckt i ottan och bli betygsatt och underkänd som mamma redan innan klockan sex på morgonen.

(Och då har jag inte ens nämnt att två av barnen kastat upp under det senaste dygnet.)

Det är alla helgons dag. Den dag då vi saknar de saknade och tackar för allt det de var, betydde och gav. Den dag då vi hoppas få mötas igen. Den dag då vi sörjer döden och tackar för livet.

Också det liv som är tvära kast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s