Kauniit kasvot

Det finns dagar som börjar med att jag med milt våld måste klä på ett eller två motsträviga barn i tamburen. Det finns dagar som börjar kvart över fem. Det finns dagar som börjar med att jag bränner handflatan på plattången. Det finns dagar som börjar med att jag inte äter frukost för att det var det absolut sista jag kom att tänka på.

Alla de dagarna finns. De har funnits bara den här veckan.

Det finns också dagar – också den här veckan – som börjar med att jag blir stannad på gatan av en kvinna;

– Täytyy kyllä sanoa että sulla on kauniit kasvot.

Och även om det finns betydligt finare komplimanger man kan få än kauniit kasvot, så är det sällan en främling på gatan kan säga något finare. Och det är på alla sätt så väldigt fint att någon ens noterar en främling och dessutom orkar och vill och vågar och ids säga det högt.

När sa jag senast till en främmande människa att hon har kauniit kasvot? Nå, aldrig. Om jag riktigt slår på stort kan jag berömma någons klänning. Men jag tror jag ska våga och vinna lite mer. Eller snare våga och låta någon annan vinna. För så lite för mig kan göra så mycket för någon annan.

Ännu mer än början på en dag.

Kasvot.

2 reaktioner på ”Kauniit kasvot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s