Berättar något om mitt liv

Välkommen till mitt liv i dag klockan 16.48.

Vi ska fira vårt födelsedagsbarn klockan fem. Fredrik sitter fast på ett möte. Ingrid vägrar hjälpa till eftersom hon gör läxor. Arvid vägrar hjälpa till eftersom han – jag citerar – faktiskt är väldigt trött. Hilde vägrar inte hjälpa till men förmår heller inte hjälpa till eftersom hon är den hon är. Jag kokar tomatsoppa, värmer mat till Hilde, reder ut femtiosju konflikter mellan Ingrid och Arvid och bevittnar trött ännu fler och inser att gästerna faktiskt kommer om tolv minuter och att vårt vardagsrum ser ut så här:

(Ja, det är en potta mitt i vardagsrummet. Ja, jag tycker också att det finns bättre placeringar av potta.)

Då var jag tacksam över att vi hade bjudit in bara vänner till kalaset. Sådana som klarar av livet som det är och inte som det borde vara.

Dessutom överfölls jag av nåd (eller det som Fredrik ibland kallar ”säkä”) eftersom jag tydligen hade sagt olika tider till olika gäster. Det betydde att bara en vän kom redan klockan fem och hon hjälpte mig sedan ro i land alltihop tills de andra kom en halvtimme senare. Guld är hon. Guld!

Att mitt vardagsrum såg ut så där tolv minuter innan kalasgästerna kom berättar något om mitt liv. Att vi ändå fick en fin kväll tillsammans med våra vänner och vår Arvid berättar mycket mer och mycket viktigare saker om mitt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s