Berättar något om mitt liv

Välkommen till mitt liv i dag klockan 16.48.

Vi ska fira vårt födelsedagsbarn klockan fem. Fredrik sitter fast på ett möte. Ingrid vägrar hjälpa till eftersom hon gör läxor. Arvid vägrar hjälpa till eftersom han – jag citerar – faktiskt är väldigt trött. Hilde vägrar inte hjälpa till men förmår heller inte hjälpa till eftersom hon är den hon är. Jag kokar tomatsoppa, värmer mat till Hilde, reder ut femtiosju konflikter mellan Ingrid och Arvid och bevittnar trött ännu fler och inser att gästerna faktiskt kommer om tolv minuter och att vårt vardagsrum ser ut så här:

(Ja, det är en potta mitt i vardagsrummet. Ja, jag tycker också att det finns bättre placeringar av potta.)

Då var jag tacksam över att vi hade bjudit in bara vänner till kalaset. Sådana som klarar av livet som det är och inte som det borde vara.

Dessutom överfölls jag av nåd (eller det som Fredrik ibland kallar “säkä”) eftersom jag tydligen hade sagt olika tider till olika gäster. Det betydde att bara en vän kom redan klockan fem och hon hjälpte mig sedan ro i land alltihop tills de andra kom en halvtimme senare. Guld är hon. Guld!

Att mitt vardagsrum såg ut så där tolv minuter innan kalasgästerna kom berättar något om mitt liv. Att vi ändå fick en fin kväll tillsammans med våra vänner och vår Arvid berättar mycket mer och mycket viktigare saker om mitt liv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s