Titta på andras magmuskler

Jag har en kropp som vaknar varje morgon. Som i princip aldrig någonsin gör ont. Som tar mig till jobbet fem dagar i veckan. Som bär, håller och kramar mina barn. Som kan springa tio kilometer tillräckligt snabbt en bra dag och tjugo kilometer riktigt långsamt vilken dag som helst. Som är oerhört förundransvärt sanslöst frisk. Hyfsat stark. Som är mitt livsvillkor.

Hur den ser ut ska inte spela någon roll.

Hur den ser ut spelar ändå alldeles för stor roll.

Nu är det länge sedan jag gick omkring och var övertygad om att sann lycka låg fem eller åtta kilogram neråt. Många, många slag har jag vunnit sedan dess men kriget är tyvärr inte över. Det gör sig onekligen mindre påmint numera, men det kräver sin kvinna att hålla kriget på tillräckligt långt avstånd.

I väntan på att kriget en gång för alla är utplånat och den fula fienden övervunnen för gott så skyddar jag omsorgsfullt mig själv. För även om jag numera är trettiofem och ganska obrydd så påverkas jag förstås av det jag ser. Därför väljer jag bort mycket av det som jag kunde se. Det mesta som handlar om att uppmuntra mig till en hälsosam livsstil går bort genast. För så länge den hälsosamma livsstilen säljs med en kropp som aldrig kommer att bli min så behöver jag faktiskt inte den inspirationen. Jag mår inte bättre och blir inte bättre av att titta på andras magmuskler.

Om ett konto på instagram en enda gång får mig att förminska min egen kropp så avföljer jag direkt. Också om mitt liv blir långt kommer det att vara för kort för att jag ska hinna mata mig med bilder och budskap som jag inte mår bra av. I den bästa av världar skulle jag kanske vara stark nog, men å andra sidan är samhällsnyttan så orimligt liten av att vi sitter och beundrar andra människors gymbilder. Den dag jag är stark nog hoppas jag att jag vill göra större och bättre och viktigare saker.

One thought on “Titta på andras magmuskler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s