I en föränderlig värld

Han tycker fortfarande att skolmaten är god. Ärtpurésoppan i tisdags var fantastisk. Och den fisklåda som ingen i Ingrids klass och ingen annan i hans förskola uppskattade var jättegod. Inte en enda dag har skolans mat gjort honom besviken. Att det tär på mitt redan sargade kökssjälvförtroende väger löjligt lätt i jämförelse med att han är mätt och glad alla dagar.

Avskeden på morgnarna är fortfarande knepiga. Men numera är det darr på läpp och inte hjärtskärande gråt. Han får en plats i en famn alla gånger det behövs, vilket är ovärderligt. Och ja, vi äter fortfarande en liten chokladbit varje eftermiddag för att uppmärksamma ännu ett smärtfritt farväl. Och ja, vi kommer förstås att sluta snart. Senast när han börjar gymnasiet.

Det går alltså bra i förskolan. Men hans själ är lagd åt det hållet att det går bäst när det är som vanligt. Alla extra guldkanter – sådana som många andra barn, till exempel hans storasyster – jublar över rubbar hans cirklar. I går var han nervös hela morgonen för att han skulle läsa böcker och spela brädspel med sina vänelever i trean. ”Di e så stooola”. Och nu i dag har han vaknat halv sex, åtminstone delvis för att de ska på utfärd med tåg.

Han älskar trygghet, vanlighet och förutsägbarhet. Tycker om när allt och alla är som de brukar. Också sådan får en människa vara i en föränderlig värld.

En ovanlighet han trots allt uppskattar stort är cafébesök. Det här var en av sommarens bästa stunder.

En reaktion på ”I en föränderlig värld

  1. Hej!
    Vill dela med mig av en tänkvärd text angående jobbiga dagislämningar. Kanske du redan läst den, men om inte rekommenderar jag varmt. Även andra inlägg av samma skribent kan öppna slentrianmässiga föräldraögon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s