I guldram

Jag hade tänkt tvätta håret tidigt i går. Så att jag skulle hinna platta det innan läggdags.

Men jag orkade inte.

Jag packade med en plattång i väskan i stället. Så att jag skulle hinna platta det när vi mellanlandade i mina föräldrars sommarhus.

Men jag orkade inte.

Så i stället lät jag håret vara som det var och åkte till biblioteket i Nykarleby på författarbesök. För fem år sedan skulle det inte ha hänt. Jag skulle inte ha åkt på författarbesök. Och jag skulle inte ha åkt någonstans med så vild frisyr. (I mål är jag nog först den dag jag slutar be om ursäkt för att mitt hår är som det är.)

Det blev en fin eftermiddag. En sådan där som jag vill spara i guldram. Rörande många människor var på plats. Min favoritlärare i gymnasiet var där. Mamman till en av mina tonårsförälskelser var där. Människor som läser min blogg, människor som har läst mina böcker. Att de finns. Att de kom.

Det är ju bara jag.

Men å andra sidan är vi ju alla bara vi. Och det finns så mycket vackert i oss alla. Bara vi förmår se det. Kan vi inte bli bättre på att uppmärksamma och uppmuntra guldet i varandra när vi ser det? För det som glimmar syns i regel bättre hos andra än hos oss själva.

Så tacksam är jag.

6 thoughts on “I guldram

 1. Så glad att det blev en bra träff! Jag hade egentligen tänkt komma, men sen blev vi söndagslata… vilket nog var exakt vad som behövdes efter första skolveckan. Men ändå, hade gärna kommit och lyssnat!

 2. Tack för idag Amanda!

  Det blev en intressant eftermiddag, trots att vi måste gå direkt efteråt.

  Jag som fru, mamma och klasslärare, har följt din blogg länge, länge och inser att du är lika vältalig som skrivbegåvad.
  Din förmåga att vila i tilliten och nuet lyser igenom i dina tankar. Att va älskad är stort❤️
  Ps. Din hårman är magisk, börja inte platta det igen.
  //Majken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s