Obekväm och ofullkomlig

Jag har simmat mera den här sommaren än jag har gjort sammanlagt i mitt vuxna liv. Som barn simmade jag alltid när jag bara fick (tror mammas köldgräns gick vid 16 grader) och som vuxen har jag simmat nästan aldrig.

Det beror förhoppningsvis främst på att vattnet är betydligt kallare för en vuxenkropp än för en barnkropp. Men det beror tyvärr också på att jag är betydligt kallare mot min vuxenkropp än mot min barnkropp. Inbillar mig att bara en kropp som ser tillräckligt trevlig ut får ha det trevligt i vatten. Har känt mig obekväm för att jag känt mig ofullkomlig.

Men jag orkar inte mera.

Mänsklig sett har jag levt en dryg tredjedel av mitt liv. Den i särklass längsta tredjedelen är över och jag vet så väl att också ett långt jordeliv är kort. För kort för att jag ska hinna gå omkring och vara obekväm bara för att jag är ofullkomlig.

Den här sommaren har jag alltså packat in mina skavanker i baddräkt och jag har hoppat i vattnet. Dykt och snurrat och flutit som en söldpadda. Varit bekväm. Så sjukt bekväm.

Jag har mänskligt sett två tredjedelar liv kvar. Av hopp och dyk och snurr och flyt. Jag har missat några goda simår.

Jag har de flesta kvar.

Ofullkomliga ben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s