Tålamod och tacksamhet

Jag är arg. Så där som jag är ibland. Det är sand överallt och jag har suttit i tuggummi med mina skönaste shorts. Vi är för få vuxna i köket när det ska fixas gröt och mackor för tusen barn. Jag är också jättehungrig men hinner verkligen inte bry mig. Inget barn vill gå och lägga sig och inget barn inser heller att vuxnas strandiver bara dör om strandbesök sedan innebär sen och strulig läggdags.

När jag är så där arg som jag är ibland går jag alltid ut och går om jag bara kan. I dag kan jag. Och i dag går jag med sommarprat i öronen. Det blir Ebbas pappas. Jag har ingen aning om varför det blir just det, det är verkligen inte min sinnesstämning.

Men det gör något helt avgörande med min sinnesstämning. Efter bara någon enstaka minut lämnar ilskan mig. Jag får de där perspektiven som arghet baserad på strand verkligen, verkligen behöver. Ebbas pappa skulle troligtvis ge vad som helst för en kväll med för mycket sand och sen och strulig läggdags.

Jag hinner inte lyssna på hela sommarpratet – SÅ arg är jag inte – men jag hinner tillräckligt långt för att vara med om när ilskan knuffas undan av en enorm tacksamhet. Tänk att jag får ha kvällar som är jobbiga på det här sättet!

Jag fyller 35 år i dag. Min reaktion på sanden och strulet visar att det ändlösa tålamod jag hoppas på inte gavs mig över en natt när jag blev ett år äldre. Men den ändlösa tacksamhet jag länge jobbat på – den tar sig. Vägen till den blir kortare hela tiden.

Tack för alla gratulationer! De landar i mitt hjärta!

På strand. Innan strul. Fotade av min syster.

2 thoughts on “Tålamod och tacksamhet

  1. Jag klarar inte Ebbas pappa. Inte efter en intervju med honom i vintras. Ebbas pappa som som inte kunde förmå sig till att stiga upp ur sängen eftersom smärtan som då anföll var så våldsam. Jävla sjuka värld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s