Vilar min själ

Jag vaknade för tidigt i dag på morgonen och tassade ner till köket för att fixa Hildes morgongröt. Medan den snurrade i mikron satt jag mig ner i soffan i vardagsrummet och tittade rakt fram för att mötas av det här:

Här vilar min själ. Kanske bättre och mer än på någon annan plats.

Jag förstår att det finns människor som skulle ha svårt att hitta vilan här, som bara skulle se arbete som borde göras eller som borde ha gjorts redan för tio år sedan. Men vi ser ju mer än så. Vi ser ju också allt det som faktiskt redan har gjorts.

Ja, det är ovanligt att ha duschen i salongen. Men en gång i tiden tvättade vi oss ute i trädgården.

Ja, det är lite skralt med golv i den här ändan av rummet. Men största delen av rummet är numera täckt av ett jättefint trägolv.

Ja, placeringen av varmvattenberedaren är något alternativ. Men det har funnits tider då vi kokat upp vatten för att kunna diska.

Ja, det är märkligt att höra väldigt, väldigt väl när någon spolar på toaletten på övrevåningen när man sitter i soffan på nedre. Men i perioder har vi knappt vågat använda toaletten för att spolningen varit så opålitlig.

Vi har kommit en lång väg.

2 reaktioner på ”Vilar min själ

  1. Lyckliga du, som verkligen förstått att livet är för kort för att haka upp sig på bagateller. Det heter ju rik nog som nöjd är. Det är inte alla förunnat att kunna njuta, fastän det är halvfärdigt. Allt har sin tid och ingenting här på jorden blir ju ändå fullkomligt. Allt nöts och slits och används. Hela livet är ju en process och det är när du kan glädjas och fröjdas i detta som livet får en mening, för den enda sanna glädjen kommer inte från yttre ting. Mycket kan förenkla tillvaron och det finns skönhet i mycket, men när det kommer till kritan så är det ju så att det synliga är förgängligt, men det osynliga är för evigt. Det brukar jag tänka när huset med småbarn är kaos till det yttre. Jag tycker om din blogg. Fortsätt du att skriva av hjärtans lust.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s