Det säger mer

Det är egentligen bara ett papper. Men det är ändå ett papper som säger något. Det här pappret säger att jag numera är behörig att arbeta som rektor.

Men det säger ännu mer än så.

Det säger att jag på sidan om allt annat det här läsåret (föräldraledighet, bok nummer två, jobb, vardagspussel och olika skrivuppdrag) har tagit mig igenom en utbildning. Tänk! Jag är faktiskt lite stolt.

Det säger att jag har fått en klarare helhetsbild av skolan, fler perspektiv på den och en djupare förståelse för utmaningarna med att utveckla och leda en skola.

Det säger att jag har läst många hundratals sidor om ledarskap, skola, förvaltning och lag. Utgående från det har jag sedan skrivit många tiotals sidor text. Jag har analyserat, tänkt och reflekterat.

Det säger att jag har lärt mig mycket nytt och nyttigt. Att jag har valt att växa där jag kunde ha valt något enklare och bekvämare.

Det säger att jag på allvar har ställt mig frågan Kan jag se mig själv som rektor? Och att jag har funderat omsorgsfullt på svaret.

6 reaktioner på ”Det säger mer

  1. Men Amanda, nu ser jag ju det så tydligt! KLAAAAART du ska vara en rektor. Herregud, du ska vara rektor i alla skolor som finns! Grattis, det gjorde du bra.

  2. Jag skulle nog helst vilja se dig i den rollen som du har nu; en nära och närvarande lärare, en klok och inspirerande förebild. Men om du kan sprida dina ringar i rätt riktning, kan det naturligtvis bli bra ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s