För små marginaler

Mycket har varit bra den här våren – på gott och ont är det mesta lite bättre när jag jobbar – men vi har haft noll eller alldeles för små marginaler. Livet har gått ihop om precis allt gått som det ska, men så fort något eller någon inte fungerat har alldeles för mycket rasat ihop. Och när det i en familj finns fem personer finns det mycket som kan sluta fungera. Pusslet består av väldigt många olika bitar.

Det är ren och skär nåd att så mycket har fungerat så bra. Vi fick mer än vi förtjänade och betydligt mer än vi hade planerat för. Det är snarare vetskapen om skörheten som stundvis har plågat oss, inte skörheten i sig. Den har tack och lov sällan tagit ut sin fulla rätt.

Jag hoppas på en höst med bredare marginaler. Med mera luft. Med mera visshet om var alla pusselbitar finns och mera koll på hur de ska läggas ihop.

Bild: Matilda Audas Björkholm

One thought on “För små marginaler

  1. Det där låter precis som vår hösttermin. Det gick, men INGET fick haka upp sig och när jullovet kom var vi helt utpumpade. Tack och lov blev vår vårtermin lugnare, annars skulle vi nog vara vrak vid det här laget! Och man får ju alltid göra om, göra bättre – inför nästa läsår kommer vi att ordna med lite mer marginaler. Hoppas det blir som vi tänkt. Önskar er en skön sommar som ger kraft och vila!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s