Inget mindre än nåd

Klockan var 22.31 när jag körde in på gården ikväll. Termometern visade att det var nitton grader varmt. Jag hade bara ben. En överflödig kofta. Och jag kände en enorm tacksamhet.

Jag känner en enorm tacksamhet. Tänk att vi fick en högsommarvecka i mitten av maj! Och då menar jag inte en finsk högsommarvecka, utan en riktig högsommarvecka. Jag minns inte att det finns något som heter regn. Jag vet inte vad mulet väder är. Redan halvklart känns ytterst obekant.

En sådan här vecka är förstås alltid en gåva, men på något sätt tror jag att den smäller ännu högre så här i mitten av maj än i mitten av juli. Att vi behöver den om möjligt ännu mera nu och alla gånger att vi förstår att uppskatta den ännu mera nu. I mitten av juli är många av oss ändå lediga, vi har liksom mycket på kontot ändå. Men nu börjar det vara skralt på många konton och att då få bada i solljus och sommarvärme är inget mindre än nåd.

Tack! Tack! Tack!

En liten människa som nog får rätt höga förväntningar på maj. Foto: Iitu. När de gjorde parken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s