Hilfe!

Tänk dig följande scenario: du har under det senaste halvåret tränat för ett halvmarathon. Inte jättehårt, inte jättemålmedvetet. Men du har ändå sprungit typ tre gånger i veckan och du har haft siktet inställt på lopp och feelis och medalj.

En vecka innan loppet inser du att ditt barns första dansuppvisning är exakt samma dag. Exakt samma tid. Och att den andra föräldern är på annan ort i jobbets tecken.

Vad gör du? Frågar för en vän.

Nej, det gör jag inte. Jag frågar för egen del. Hilfe! Som en av mina kolleger skulle utbrista på hjälplös tyska.

En gång efter ett lopp.

(Innan någon tror att jag är en bättre förälder än jag är: om alternativet skulle vara rimlig uppladdning och goda förutsättningar för lopp skulle jag inte ens fråga. Jag skulle tveklöst springa. Men nu när alternativet är uppladdning ensam med tre barn och arrangemang av barnvakt och dylikt blir jag osäker.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s