För små träningstights

Jag står i Tysklands huvudstad och lyssnar till en guides berättelse om murens offer när det plötsligt plingar till i min väska. Ett sms. Plinget hinner inte avta innan det plingar till igen. Och igen. Och igen. Och igen. Får jag tusen meddelanden nu? hinner jag tänka.

Nej, jag fick inte tusen meddelanden. Men tolv. Från posten. Posten har tagit emot tolv paket från Stockmanns galna dagar som de nu vill att jag hämtar. Jag är ju i Berlin, så jag hämtar inga paket alls där och då. Men redan där och då ställer jag mig förstås några frågor:

  1. Varför varför varför har jag fått tolv olika paket från ett och samma ställe? När jag ju verkligen inte gjort tolv beställningar?
  2. Hur hur hur ska jag få hem tolv olika paket från posten?

Och frågornas fråga:

Hur hur hur ska jag våga hämta ut tolv paket på en gång? Kan man ha shoppingproblem skrivet i pannan på ett mer uppenbart sätt?

Efter något dygn tillbaka i mitt fosterland tar jag posten vid hornen och hämtar ut paketen. Förklarar på ytterst knagglig finska (den enda finska jag behärskar) att jag faktiskt inte beställt tolv gånger. Jag tror att han tror mig. Jag hoppas att han tror mig. Och sedan kör vi hem paketen med bil. Det fanns liksom inga rimliga alternativ.

Väl hemma blir det någon slags märklig julafton där man vet vad som finns i alla paket och där man själv dessutom betalat för dem. Och där man själv vill skicka tillbaka en del av klapparna till givaren. Det gör jag. Jag ska skicka tillbaka ett par träningstights. Och nu – ja, faktiskt först nu (oförlåtligt jag vet, men jag drabbades av akut formuleringsglädje och har njutit av varje sekund jag skrivit den här texten) – kommer vi till det jag egentligen ville säga med det här inlägget:

Jag vill skicka tillbaka dem för att de är för små för mig.

Och dagens mest skamfyllda erkännande:

Jag överväger för en halv sekund att inte stå för att de är för små utan i stället välja kryssa i någon av de andra returorsakerna.

Alltså, så sjukt pinsamt. Ännu pinsammare än att hämta ut tolv paket på en gång från posten.

Tack och lov varar den där halva sekunden bara en halv sekund och jag kryssar sanningsenligt i rutan som säger att tightsen är för små. En seger för sanningen. En seger för mig själv. Och inte minst en seger över en märklig värld som säger att det per automatik är dåligt att något är för smått.

För det är faktiskt inte sant. Har aldrig varit. Kommer aldrig att bli.

Nu är det för små tightsen på väg tillbaka. Livet är för kort och framför allt alldeles för värdefullt för att vi ska ha för små saker i skåpen som vi tror att vi måste anpassa oss enligt.

I en lagomstor träningsjacka.

One thought on “För små träningstights

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s